<Grįžti

Jau dešimtą kartą vykstančiame ir prasminga tradicija tapusiame „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos” konkurse – svarbus etapas.

Dėl bendrovės „Švyturys-Utenos alus” įsteigtos 4000 eurų stipendijos varžosi daugiau nei dešimt jaunųjų Klaipėdos krašto talentų, už kuriuos savo balsus kviečiama atiduoti ir visuomenė. Antradienį prasidėjęs balsavimas oficialioje stipendijos svetainėje vyks iki spalio 2 d.

Tarp talentų  ir menininkai, ir mokslininkai

Rugsėjo 24 d. naktį pasibaigė pirmasis „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos” konkurso etapas, kurio metu visi norintys galėjo nominuoti kuriančius, sportuojančius, eksperimentuojančius ar kitą veiklą vykdančius aktyvius ir idėjų nestokojančius 20–35 metų Klaipėdos miesto bei rajono gyventojus.

Peržiūrėjus gautas paraiškas, paaiškėjo net 13 jaunųjų talentų, pretenduojančių laimėti 4000 Eur vienkartinę stipendiją, padėsiančią tęsti pradėtus darbus ir įgyvendinti naujas idėjas. Tarp nominantų – pasižymėję sportininkai, Lietuvoje ir užsienio šalyse įvertinti menininkai, mokslininkai bei aktyvistai, kurie siekdami savo tikslų kartu garsina ir Klaipėdos miesto vardą.

„Jau dešimtąjį, jubiliejinį kartą mūsų organizuojamas konkursas kaskart įrodo, kiek daug talentingų ir savo idėjomis tikinčių žmonių gyvena Klaipėdos krašte. Suprasdami, kad užsidegimu ir nuoširdžiu darbu galima pasiekti labai daug, džiaugiamės galėdami suteikti veikliam jaunimui ir finansinę paskatą, kviečiančią nesustoti ir toliau judėti pirmyn. Šių metų konkurso dalyviai prisideda prie atviro ir modernaus Klaipėdos miesto kūrimo, drąsiai žengia į ateitį, nepamiršta gilių bei svarbių miesto tradicijų, tad kviečiu išreikšti jiems savo palaikymą balsais”, – sako konkursą organizuojančios bendrovės „Švyturys-Utenos alus” generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Daugiau informacijos – pranešime žiniasklaidai.

Nuotraukoje: Pernai metų stipendijos įteikimo renginio akimirka. Organizatorių nuotr.